Сайт дієтолога Бадовського

Про власника цього сайту

Я дієтолог-нутріціолог. Консультую з питань схудення і здорового харчування. Поки що лише з цих питань, але через 2-3 міс планую також консультувати щодо лікувальних дієт при хворобах, що цього потребують. Але не все зразу.

Мій офіс знаходиться за адресою:

м. Новоград-Волинський,
в. Шевченка, 42, 2-й поверх
(торговий дім біля автовокзалу).

Як знайти.

Записатись на консультацію можна на цьому сайті - тисніть на кнопку вгорі. Або звоніть за тел:.

☎ 066-089-59-90.

Про мою кваліфікацію

Я дипломований лікар і працюю в медичній галузі понад 30 років. Дієтологія - мій другий фах. Підготовку з дієтології отримав в Національному університеті охорони здоров'я України ім. П. Л. Шупика. Моя кваліфікація дієтолога підтверджена сертифікатом МОЗ. Я член Асоціації превентивної та антиейджинг медицини, яка має метою подовження тривалості і збільшення якості життя населення України. Також приймаю участь в наукових конференціях з питань дієтології.

Але найпереконливішим доказом моєї компетентності в цій галузі є моя власна нормальна вага. Адже цим може похвалитись навіть далеко не кожний дієтолог.

Про мої консультації

В ході консультації отримаєте:

  • розрахунок вашої потреби в калоріях, білках, жирах, вуглеводах та інших харчових речовинах
  • аналіз помилок, які перешкоджають зниженню зайвої ваги
  • інформацію про продукти, які можна і потрібно вживати
  • - про продукти, які треба обмежити, або взагалі виключити з меню
  • - як правильно організувати свій режим харчування
  • - як уникнути переїдання
  • - як запобігти зривам в дієті
  • - як збільшити фізичну активність
  • та інші корисні поради

Розробка індивідуального меню на 1 тиждень

За бажанням розроблю індивідуальне меню на 1 тиждень. Меню буде включати:

  • розрахунок калорійності, вмісту білків, жирів, вуглеводів по днях, по кожному прийому їжі (сніданок/обід/вечеря/перекуси) і по кожному продукту і страві.
  • перелік і кількість продуктів для кожного прийому їжі, також дані про їх калорійність і склад.
  • до меню буде доданий підсумковий список продуктів, які і скільки треба закупити на кожен день і загалом на тиждень
  • також буде доданий підсумковий перелік рецептів страв, використаних в меню з коротким описом технології приготування.

Розробляючи меню, я використовую дані про калорійність і склад продуктів з бази даних FNDDS (Food and Nutrient Database for Dietary Studies), яку надає Департамент сільського господарства США. Це найбільша і найавторитетніша база даних в цій галузі. Вона містить всі дані про склад 9 тисяч продуктів і страв. Окрім вмісту калорій, білків, жирів, вуглеводів ця база має дані про вміст всіх вітамінів, мінералів, мікроелементів, антиоксидантів, омега-кислот та ін., всьго більше 60 складових. Тож при розробці меню можна розрахувати вміст будь-якої з цих речовин.

Для меню маю чималу бібліотеку низькокалорійних і водночас корисних і смачних рецептів страв.

Мати під рукою таке меню - це дуже зручно. Просто берете продукти за списком і немає потреби рахувати калорії чи роздумувати - а чи не забагато тут жиру? Тож уникнете багатьох помилок, особливо на перших порах.

Я почав з себе

Цьому фото близько 20 років, але іншого не знайшлось. Ніколи не любив фотографуватись :)

Перш ніж вчити інших, як схуднути і як це зробити правильно, я почав з себе. Кілька років тому я вирішив позбутись власної зайвої ваги, а такої було чимало - 30 кг. Мені вдалось досягти поставленої мети за 4 місяці. З того часу без особливих зусиль я утримую абсолютно нормальну вагу - 65 кг і за втраченими кілограмами ні разу не пошкодував. Запевняю, що правильне харчування не вимагає якоїсь надзвичайної сили волі і обмеження себе у всьому. Проте має бути розуміння, що ти робиш і для чого.

В процесі були випробувані кілька дієт. Вивчивши всі доступні наукові дані щодо найбільш популярних дієт, а також врахувавши власний досвід, я прийшов до висновку, що середземноморська дієта є найєфективнішою для схуднення, а головне - вона є еталоном здорового харчування. Це підтверджено численими науковими досліжденнями. Мною розроблений власний низькокалорійний варіант цієї дієти.

Коли до мене почали звертатись за порадою колеги по роботі, я зрозумів, що навіть лікарям бракує знань про здорове харчування. Тож я вирішив зробити дієтологію моїм другим фахом і відкрити власну справу. Зважаючи, що ожиріння набуло загрозливого поширення, навіть серед молоді і дітей, вважаю мою діяльність актуальною і корисною. Нарешті, мені це просто цікаво.